Пельмені – мегапопулярна страва, їх люблять за простоту в приготуванні.
Пельмені можна знайти практично в будь-якому холодильнику. Здавалося б, пельмені зможе приготувати навіть школяр, однак часом при приготуванні пельмені то склеюються, то розриваються, пише ПростоВей.
Часті помилки при приготуванні пельменів
- Заморожені пельмені зовсім не пластичні, тому грубою помилкою кидати холодні пельмені в окріп.
- Тісто через різницю температур обов’язково розшириться, а крохмаль – склеїться. В результаті пельмені луснуть і розваляться у воді.
- Продукт найкраще кидати не в окріп, а в розігріту до 50 градусів воду.
- Щоб пельмені не тріснули під час варіння після закипання в каструлю потрібно додати трохи холодної води. Такий трюк допоможе зберегти рівномірну температуру нагрівання.