Відкритий пиріг з молодим буряком — це одна з тих чудових затишних страв, яка здається теплими обіймами прохолодного весняного дня.
Що нам подобається у цьому пирозі, так це те, що він максимально простий і його легко приготувати навіть у метушні, коли вся родина вдома. Все, що від вас треба — це правильно розморозити готове листкове тісто, почистити, порізати та викласти інгредієнти. Все інше за вас зробить духовка, пише Шуба.
Відкритий пиріг з молодим буряком ситний, поживний і страшенно смачний. Бурячки надають йому дивовижного глибокого кольору і смаку.
Інгредієнти на 4 порції:
- Листкове тісто - 400 г
- Молодий буряк - 4 шт.
- Сир м’який - 150 г
- Приправа «Італійські трави» - 10 г
- Сіль - за смаком
- Перець чорний мелений - за смаком
- Оливкова олія - 60 мл
- Зелень - за смаком
Приготування
Невеликі бурячки помийте, обсушіть і змастіть олією. Запечіть у розігрітій до 200°C духовці 20 хвилин. Потім дайте охолонути. Очистіть від шкірки і наріжте тоненькими кружальцями.
У форму викладіть листкове тісто. Оливкову олію змішайте з італійськими травами і змастіть нею корж. Сир подрібніть і посипте на тісто. Зверху розкладіть кружальця буряка, посоліть і поперчіть. Запікайте 25 хвилин при температурі 180°C. Прикрасьте готовий пиріг зеленню.