Іноді ми не встигаємо за ритмом життя: вранці не встигаємо поснідати, на обід — кава з булочкою. Зате ввечері надолужуємо втрачене. Але таке харчування негативно позначиться як на фігурі, так і на здоровʼї.
Як не переїдати ввечері, розповідає дієтолог Тетяна Лакуста, а також ділиться рецептом ідеальної вечері, пише Шуба.
Неправильний розподіл калоражу серед дня обумовлений нашими звичками, нашою роботою, стресовим навантаженням, надмірним освітленням у вечірній час. ⠀
Вранці ми поспішаємо на роботу, пропускаємо сніданок, увечері їмо надлишок калорій, компенсуючи неправильно розподілений калораж, емоції, втому. ⠀
Чим пізніша і рясна вечеря, тим менше хочеться на сніданок. Так формується хибне коло неправильного розподілу їжі серед дня. ⠀
Тому обовʼязково не пропускайте їжу серед дня і розберіться з бажанням зʼїдати багато і смачно на вечерю — чи немає емоційної причини переїдання, оскільки найчастіше — це одна з головних причин вечірніх рясних їд. ⠀
Рецепт вечері: салат з яйцями та запеченою картоплею
- Білки 17,6
- Жири 18.5
- Вуглеводи 35
- Ккал 370 ⠀
Інгредієнти
- Яйця курячі - 2 шт.
- Огірок - 100 г
- Салат, листя - 3 шт.
- Цибуля жовта ріпчаста - 30 г
- Картопля для запікання - 150 г
- Кріп - 10 г
- Спаржева квасоля - 100 г
- Олія оливкова Extra Virgin - 5 мл
- Сіль - за смаком
- Перець чорний мелений - за смаком
- Лимон, сік - 15 мл
- Діжонська гірчиця - 5 г
Приготування
- Запечіть картоплю, змастивши трохи олією, дайте їй охолонути. Поки запікається картопля, відваріть яйця.
- Спаржеву квасолю занурте в киплячу воду на 3-5 хвилин. Дістаньте, покладіть остигати.
- Наріжте цибулю, огірок, листя салату, зверху викладіть яйця, спаржеву квасолю, картоплю.
- Змішайте кріп, гірчицю, лимонний сік, сіль, перець, додайте за потреби води. Полийте соусом салат.