Багато хто стикався з проблемою: купили хліб, поклали в хлібницю, через 2-4 дні з’являється цвіль, і так майже з кожним новим буханцем. Це відбувається з кількох причин. І проблема може полягати не лише у хлібниці.
Сировина для випічки була неякісна, містила суперечки цвілі. Тепла та волога кухня – ідеальне середовище для того, щоб вони почали розвиватися не за годинами, а за хвилинами.
Секрети тривалого зберігання хліба
1. Буханець загортають у тканину або поліетиленовий пакет, в якому роблять дірочки, а потім відправляють на зберігання. Це необхідно для циркуляції повітря.
2. Бавовняні серветки та рушники, в які загортають борошняні вироби, стирають господарським милом або засобом без віддушки, інакше хліб пахне пральним порошком.
3. Для довгого зберігання використовують спеціальні мішки, які мають 3 шари – зовнішній, внутрішній та середина (шар пластику). У ньому хліб залишається м’яким протягом 4-5 днів.
4. Стежать за чистотою хлібниці. Миють, видаляють крихти, які згодом можуть запліснути і стати чудовою основою для поширення цвілі.