Лікар-кардіолог, терапевт Віолетта Шелехова розповіла, які напої провокують стрибки артеріального тиску.
Одними з них є томатний сік та інші напої із вмістом солі. При регулярному вживанні таких напоїв в організмі починає затримуватися вода, що призводить до стрибків тиску. Тому гіпертонікам потрібно з обережністю пити томатний сік та подібні напої.
Такі обмеження стосуються і напоїв із вмістом кофеїну – кави, зеленого чаю. Людям із підвищеним тиском потрібно обмежити споживання цих напоїв.
Не менш небезпечними є напої з доданим цукром: газування та фруктові соки підвищують рівень інсуліну та «поганого» холестерину, що негативно впливає на стінки судин.
До факторів ризику належать алкоголь та енергетики.