Популярним напоєм, із прийомом якого тісно пов’язані ризики діабету та підвищеного тиску, медики називають алкоголь.
Як інформує видання Daily Express, алкоголь належить до калорійних, насичених простими вуглеводами напоїв, які легко можуть сприяти появі надлишкового жиру та асоційованих захворювань, – про це в інтерв’ю розповіли фахівці з організації BetterHealth.
«Спиртні напої не лише сприяють збільшенню ваги, а й провокують розвиток діабету та підвищення артеріального тиску, що у будь-якому разі негативно позначається на здоров’ї», – констатують експерти.
Чому алкоголь може довести до діабету?
У багатьох людей при регулярному прийнятті спиртних напоїв з’являється зайва вага – своєю чергою зі зростанням жирової тканини підвищується ризик виникнення резистентності до гормону інсуліну, що розподіляє цукор з їжі по клітинах.
Резистентність до інсуліну – це один із пускових факторів розвитку діабету.
“Алкоголь заважає організму спалювати жир, містить дуже багато калорій і провокує почуття голоду, крім того, люди часто вживають його разом із шкідливими продуктами”.
Ризик гіпертонії
За словами фахівців, постійне понаднормове вживання алкоголю має серйозний негативний вплив на судини і сприяє стійкому підвищеному тиску.
При його розщепленні виділяються жирові клітини, з яких згодом в артеріях формуються бляшки холестерину, що звужують їх просвіт і збільшують тиск крові на судинні стінки.