Високий рівень холестерину означає, що у вашій крові занадто багато жирової речовини.
Якщо не лікувати накопичення холестерину, це може призвести до закорковування кровоносних судин. І це може спричинити серйозні проблеми зі здоров'ям, такі як серцеві проблеми та інсульти, якщо це не вдасться.
Добре відомо, що те, що ви їсте, може мати величезний вплив на рівень холестерину.
Дієта з високим вмістом жирів є однією з основних причин високого рівня холестерину. Отже, деякі продукти також можуть знижувати рівень.
У крові виявляються два типи холестерину, які часто називають "хорошим" і "поганим".
Наявність "хорошого" холестерину, відомого як ліпопротеїн високої щільності, знижує ймовірність виникнення проблем з серцем або інсульту.
"Поганий" холестерин або ліпопротеїни низької щільності піддають вас більшому ризику цього.
Різні консервовані боби можуть знизити рівень ліпопротеїнів низької щільності, а також загальний рівень холестерину в крові.
Дослідники давали людям з високим рівнем холестерину різну кількість консервованої квасолі - чорну, темно-синю, рябу, темно-червону і білу.
Споживання однієї чашки (180 г) консервованих бобів різних сортів знижує загальний рівень холестерину і холестерину ЛПНЩ у дорослих з підвищеним рівнем холестерину ЛПНЩ, підтримуючи практичну стратегію зниження ризику серцево-судинних захворювань, - говорить дієтолог Світлана Пономарьова.
Користь квасолі в зниженні рівня холестерину може бути пов'язана з високим вмістом в ній клітковини.
Наявність клітковини в травному тракті може допомогти зменшити поглинання холестерину організмом.