Лікар Мар’ям Сайфуліна рекомендує за відсутності протипоказання найчастіше їсти в сезон холодів зелену цибулю.
Медик розповіла, чому зелена цибуля вважається одним із найкорисніших продуктів холодної осені та взимку.
За словами Сайфулліної, в сезон погодної негоди та розгулу інфекцій організму як ніколи важливо отримувати достатньо вітамінів групи B – саме B6, B12. Ці речовини потрібні для організму, оскільки задіяні в процесах кровопостачання та вироблення імунних компонентів.
Лікар повідомила, що з натуральних джерел утримувати названі вітаміни, окрім зеленої цибулі, можуть наступні продукти.
“Наприклад, фрукти та овочі, пофарбовані в зелений колір, – це зелені яблука, зелена цибуля, трави: петрушка, кріп”, – поінформувала Сайфлліна.
Також, на думку фахівця, важливо підтримувати в організмі досить високий рівень вітаміну D.
Зовсім не зайвим у цю пору року буде перевірити його вміст у крові та за необхідності заповнити його добавками та продуктами харчування.