Вчені назвали овоч, який має бути у щоденному раціоні обов’язково.
За словами фахівців, він здатен захистити всю сім’ю від багатьох захворювань.
Що це за овоч і чому він такий корисний.
Йдеться про звичайну моркву. За своїми позитивними якостями вона не поступається навіть яблукам.
У ній міститься безліч вітамінів та елементів, які допомагають боротися з вірусами та різними захворюваннями.
Це провітамін А – у великій кількості, вітаміни групи С, D, Е, К, В6 та В1, органічний натрій, біотин, калій, фосфор та магній. У моркві є хімічна сполука – бета-каротин. І саме тому терта морква є найкращим засобом зниження ризику захворювання на рак.
Чим яскравіший овоч, тим більше в ньому бета-каротину.
Тому, що саме ця речовина відповідає за колір моркви.
Також бета-каротин відповідає за синтез статевих гормонів та стан скелета.
Вітамін А також впливає на слизові оболонки шкіри, зміцнює зуби, кістки, волосся, допомагає відновитись нервовій системі після великих навантажень, підвищує стійкість організму до різних інфекцій.
Ще морква – чудовий антиоксидант.
Регулярне вживання цього овочів, на думку американських медиків, продовжує життя людини на 6-8 років.
Щоденна норма для кожної людини для заповнення кількості вітаміну А – одна середня морква.
Більш того, цей овоч корисний при недокрів’ї та авітамінозі.
Поживні речовини нормалізують обмін речовин, виводять шкідливі речовини та токсини, очищають кров та допомагають покращити роботу всіх внутрішніх органів.