Дослідники з Пекінського університету (Китай) встановили, що помірне, але регулярне вживання яєць може збільшити кількість корисних для серця метаболітів в крові і знизити ризик розвитку серцево-судинних захворювань.
Щоб краще зрозуміти зв'язок між поліпшенням здоров'я серця і яйцями, вчені провели експеримент за участю 4778 чоловік, зареєстрованих в китайському біобанку China Kadoorie Biobank.
Для вимірювання метаболітів у плазмі крові учасників фахівці використовували спрямований ядерний магнітний резонанс.
«Результати наших випробувань дають пояснення того, як вживання помірної кількості яєць захищає людину від серцево-судинних захворювань. Але нам потрібні додаткові дослідження, щоб підтвердити зв'язок між вживанням яєць і зниженням ризику розвитку хвороб серця», — каже Цаньцін Ю, один з авторів дослідження.