Виглядати молодо та привабливо люди хочуть у будь-якому віці. Але для цього раціон у 30 та 50 має бути різним, кажуть лікарі.
Старіння організму зупинити неможливо, але кожному під силу його сповільнити. Це, перш за все, правильний питний режим, гарний сон, помірні фізнавантаження та правильне харчування.
Експерти та дієтологи назвали популярні продукти, що уповільнюють старіння після 50 років. Давайте розберемося, що треба їсти.
Листова зелень має стати обов’язковим доповненням ваших салатів та гарнірів. Вона багата на вітаміни, мінерали, клітковину та інші біологічно активні сполуки, забезпечує надійний запас антивікових сполук, які необхідні щодня.
Авокадо може бути корисним доповненням. Доктор медичних наук Лаура Бурак каже, що авокадо багате корисними для серця жирами та клітковиною, вітамінами групи B, калієм та вітамінами A, C, E та K, не лише допомагає захистити нас від неминучого процесу старіння, а й приносить із собою задоволення.
Жирна риба з великою кількістю омега-3 жирних кислот, наприклад, лосось, тріска та оселедець допомагають при запаленні старіючої шкіри, а також знижують ризик хвороби Альцгеймера. Дослідження показують, що жирна риба має здатність уповільнювати, а іноді і запобігати симптомам хвороби Альцгеймера у пацієнтів, що старіють.
Чорниця – багате джерело вітамінів А і С, які можуть зменшити запалення, яке може призвести до пошкодження шкіри та старіння. Медики радять у сезон їсти її якнайчастіше невеликими порціями.