Майже дві третини всіх онкологічних захворювань безпосередньо пов'язані з неправильним харчуванням, і особливо небезпечним є регулярне вживання солодощів, включаючи мед та шоколад.
Регулярне вживання солодощів, кондитерських виробів та загалом швидких вуглеводів сприяє запаленню, яке може виникати у зв'язку з підвищенням вмісту глюкози у крові. Таке запалення може стати пусковим механізмом злоякісних пухлин кишківника, молочних залоз, тіла матки.
Також серед продуктів, здатних викликати рак, присутні харчові джерела трансжирів, якими можуть бути фастфуд, смажена, жирна їжа. Крім того, ризик виникнення раку підвищується, коли людина вживає багато червоного м'яса, включаючи продукти його переробки – ковбасу, сосиски, тушонку, паштети.
Незбалансований раціон, у якому переважають шкідливі продукти, загрожує не лише онкологією, а й іншими не менш небезпечними для життя захворюваннями.