Правильне харчування та регулярні фізичні навантаження допоможуть знизити ризик розвитку раку.
Онкологи організації розповіли, що неправильне харчування, яке має на увазі вживання їжі з великим вмістом солі, цукру та жирів, призводить до ожиріння – його можна вважати однією з причин виникнення раку.
Крім того, до факторів розвитку раку належать вживання алкоголю та куріння.
Експерти рекомендували включити до раціону більше цільнозернових продуктів, бобових, фруктів та овочів, а від фастфуду, солодощів та випічки відмовитися. Згідно з оновленими рекомендаціями, свинину, яловичину та ковбасні вироби варто їсти не більше трьох разів на тиждень. Крім того, лікарі порадили відмовитися від солодкого газування, смузі, холодного чаю та алкоголю.
Для профілактики раку не варто забувати і про фізичні вправи. Займатися спортом рекомендується щонайменше три рази на тиждень.