Господарське мило допоможе ефективно відмити сковорідку від нагару жиру, який з часом повністю покриває посуд. Розповідаємо, як саме скористатися цим лайфхаком.
Невеликий брусок мила подрібніть за допомогою тертки. Стружку викиньте на сковорідку та влийте воду. Рідини багато не треба, але вона має покривати мило.
Як вибрати сковороду: на що важливо звернути увагу перед покупкою
Поставте сковорідку на вогонь. Коли мило перетвориться на однорідну масу, тоді вимкніть плиту. На це потрібно витратити близько 10 хвилин.
Як рідина охолоне, можете відтерти нагар. Окрім цього, таким способом можна очистити зовнішній бік посуду.
Натріть мило і додайте до стружки теплу воду, щоб вийшла каша. Додайте погашену столовим оцтом соду і нанесіть на зовнішню поверхню брудної сковороди.
Через 15 хвилин нагар змийте щіткою. В разі необхідності процес можна повторити ще раз.