Зазвичай всі кажуть, що цибуля виступає як профілактичний засіб. Однак у деяких випадках використовується й у терапевтичних цілях.
Цибуля здатна позитивно впливати на сон і зір людини. Для зору корисна внаслідок потужної властивості, що регенерує.
Велика кількість кверцетину у складі допомагає при катаракті.
Допомагає при наявності складнощів із ротовою порожниною.
Сприяє знищенню патогенних мікроорганізмів.
Корисна і з погляду зміцнення кісток.
Завдяки регулярному вживанню знижується ймовірність переломів та тріщин.
Цибуля здатна знижувати рівень холестерину, що зменшує ризик серцевих захворювань.
Вона допомагає регулювати рівень цукру в крові.
Ця властивість особливо важлива для людей з діабетом або переддіабетним станом.
Дослідження, у якому брали участь люди з діабетом другого типу, довело, що 100 г свіжої червоної цибулі натщесерце знижує рівень цукру в крові приблизно на 40 мг через чотири години.