При правильному використанні морозилки продукти збережуть довше свіжість, а вам буде простіше готувати різні страви. Але є такі продукти, які заморожувати взагалі не можна.
Отже, які продукти категорично не можна зберігати в морозилці?
Насамперед це сирі яйця в шкаралупі.
На 75% яйце складається із води, а при замерзанні вода розширюється.
Тому під час заморожування шкаралупа просто трісне. Це призведе до завітрювання та до того, що всередині яйця з’являться бактерії.
Якщо вам все ж таки потрібно на деякий час залишити в морозильній камері яйця, то перед цим збийте їх до однорідної консистенції, а потім покладіть у герметично закритий контейнер.
Наступні продукти, які класти в морозилку не можна – це молочні продукти.
Серед них – молоко (загалом його заморожувати можна, але максимум на 10 днів), йогурт, сметана, сири (зовсім не рекомендується заморожувати сулугуні, кисломолочний сир, вершковий сир, блакитні сорти сиру).
Крім того, не рекомендується знову класти в морозилку розморожене м’ясо.
Річ у тому, що в цьому випадку є можливість, що білок в м’ясі остаточно знищиться.
А ще подібне м’ясо може нашкодити здоров’ю через те, що може бути багато бактерій. Також не варто вдруге заморожувати розморожені морепродукти та рибу.
Не можна зберігати в морозильній камері і такі продукти, як листя салату, фрукти та овочі (особливо небезпечно заморожувати помідори, баклажани, огірки, редиску, грушу, кавун, диню, яблука, цибулю, часник).