Для здорового харчування рекомендується вживати м’ясо, але його треба правильно приготування. Тоді ви зможете обмежити розвиток шкідливих речовин або бактерій.
Використовуючи правильні методи приготування, ви можете бути впевнені у безпечності продукту.
Чому м’ясо перед приготуванням потрібно промивати оцтом
Фахівці рекомендують промивати м’ясо оцтом, а не водою. Оскільки бактерії, відповідальні за порушення травлення, можуть вижити на поверхні м’яса. Тому недостатньо промити м’ясо водою, оскільки бактерії можуть дуже легко поширюватися.
Мити м’ясо оцтом рекомендується з кількох причин:
1. Оцет кислий і може вбивати бактерії на поверхні м’яса. Промиваючи його оцтом, ви можете зменшити ризик зараження такими бактеріями, як сальмонела та кишкова паличка.
2. Оцет також може допомогти видалити домішки з м’яса, такі як бруд і залишки пестицидів.
3. Оцет може допомогти м’ясу пом’якшити і зробити його більш ніжним. Це особливо корисно для м’яса, яке є занадто сухим або жорстким.
Як очистити м’ясо оцтом
1. У мисці змішайте гарячу воду з однією столовою ложкою білого оцту на чашку води.
2. Помістіть м’ясо в миску і дайте йому просочитися приблизно 15 хвилин.
3. Вийміть м’ясо з миски та промийте його холодною водою, щоб видалити залишки оцту.
4. Перед приготуванням м’ясо обсушіть паперовим рушником.
Важливо відзначити, що оцет не вб’є всі мікроби на м’ясі, і його не слід використовувати як засіб дезінфекції. Рекомендується готувати м’ясо при досить високій температурі, щоб знищити наявні мікроби.