Перед тим, як поповнити запас антигістамінних засобів, медики рекомендують переглянути раціон харчування. Існують продукти, що пом’якшують імунну відповідь організму на алергени, а отже, і симптоми алергії стають менш гострими.
Яблука багаті на кверцетин – біологічно активну речовину, яка пригнічує запальні реакції та викид гістаміну. Ще в 2007 році вчені було проведено дослідження, яке показало, що у новонароджених, мами яких під час вагітності налягали на яблука та рибу, знижується ризик розвитку астми, екземи та алергії.
Індійська приправа куркума вже давно прославилася своїми протизапальними властивостями, а її активний компонент куркумін може блокувати вивільнення гістаміну, пом’якшуючи симптоми алергії.
Усього чверть склянки гарбузового насіння забезпечать половиною добової норми магнію, дефіцит якого підвищує рівень гістаміну в крові. Також цей мінерал підтримує нормальне функціонування нервової системи, серцевих м’язів, судин, розслаблює м’язи та полегшує дихання, що особливо важливо, якщо алергія супроводжується набряком носових пазух чи кашлем.