Якщо у вас теж після Великодня залишилося чимало шкарлуп, не поспішайте їй викидати, адже можна використати як добриво для рослин.
Проте часто господині роблять помилку. Відправляють для користі в ґрунт шкарлупи, що запріли в пакеті, утворивши джерело бактерій.
Оптимально перед застосуванням шкарлуп їх промити та висушити. Не можна накопичувати протягом декількох тижнів шкарлупи, які щільно лежать у пакеті чи пластиковій коробці. Краще складати у паперову посудину, щоб “дихали” шкарлупи.
Бактерії негативно можуть вплинути на культурні рослини, якщо не думати про це.
Перед тим, як відправити шкарлупи у ґрунт, треба їх подрібнити. У шкарлупах від курячих яєць є достатня кількість магнію, міді, заліза, фтору і кальцію, що так необхідні рослинам. У весняний сезон підживлення дасть результат протягом збору врожаю.