Всі знають, що друга назва цукру - "солодка смерть". Цукор викликає звикання, тому нам так складно від нього відмовитися.
Та це й не обов’язково - достатньо просто зменшити його кількість у раціоні.
Проте зробити це не так вже й просто, оскільки деякі виробники фактично обманюють споживачів, уникаючи у складі своїх продуктів слова "цукор" і замінюючи його на один із десятків можливих синонімів.
Аби ви були у всеозброєнні й завжди могли точно знати, що саме купуєте, наводимо повний список слів-обманок, під якими ховається той самий цукор.
Зазвичай цукор "ховається" під такими назвами:
- Буряк цукровий;
- Патока;
- Коричневий цукор;
- Кристали тростинного соку;
- Тростинний цукор;
- Карамель;
- Сироп ріжкового дерева;
- Цукрова пудра;
- Кокосовий цукор;
- Кондитерський цукор;
- Згущений сік тростини;
- Фруктовий сік;
- Концентрати фруктового соку;
- Золотий цукор;
- Золотий сироп;
- Виноградний цукор;
- Мед;
- Цукрова пудра;
- Кленовий сироп;
- Меляса;
- Неочищений тростинний цукор;
- Цукор панелі;
- Нерафінований цукор;
- Сироп розплавлений;
- Сироп сорго;
- Цуканат;
- Турбінадо;
- Жовтий цукор;
- Ячмінний солод;
- Сироп з коричневого рису;
- Кукурудзяний сироп;
- Суха кукурудзяна патока;
- Декстрин;
- Декстроза;
- Діастатичний солод;
- Етилмальтол;
- Глюкоза;
- Глюкоза тверда;
- Лактоза;
- Солодовий сироп;
- Мальтодекстрин;
- Мальтоза.