U-News » Про все » Чи залишається негатив людини на речах, з якими вона контактувала
Всі новини

Чи залишається негатив людини на речах, з якими вона контактувала

Як правило, люди готові викладати величезні гроші за предмети, які належали знаменитостям. Цікаво, що попит має також власність відомих злочинців та об’єкти, пов’язані з злочинами.

Парадокси аукціонів

Нещодавно Джордж Ньюман і Пол Блум з Єльського університету в Нью-Хейвені (США) проаналізували результати трьох аукціонів, на яких як лоти були представлені речі, що належали колись 35-му президенту США Джону Кеннеді та його дружині Жаклін Кеннеді, знаменитій актрисі Мерілін Монро, а також уславленому авантюристу Бернарду Мейдоффу та його дружині. 

В ході аукціону три незалежні експерти визначали ступінь фізичного контакту колишніх власників зі своїми речами. Про цілі дослідження їм нічого не було відомо.

З’ясувалося, що кінцева ціна речей подружжя Кеннеді та Монро зростала в залежності від того, наскільки тісно контактували з ними за життя колишні господарі. Навпаки, ціна на власність Мейдофф через це знижувалася, а на вартість речей його дружини Рут Мейдофф це ніяк не впливало. Вчені пояснюють це тим, що пара Кеннеді та Мерилін Монро частіше сприймається публікою як «позитивні герої», аферист Мейдофф як «негативний персонаж», а до його дружини ставлення нейтральне.

«Магічне зараження»

Раніше вважалося, що прагнення людини набувати речей, що належали до цього відомим особистостям, викликане виключно міркуваннями престижу. Так, якщо у вас є подібний предмет, то ви «круті» і можете похвалитися їм перед друзями… Але річ ще й у тому, що більшості людей властиве так зване магічне мислення. Ми генетично успадкували його від предків, які вірять у владу над ними божественних та диявольських сил.

Англійський етнолог Джеймс Фрезер у книзі «Золота гілка» оповідає про закон «магічного зараження» в середовищі новозеландських аборигенів: «За принципом зараження їхня духовна могутність, успадкована від духів предків, поширювалася на все, до чого вони торкалися, і могло все торкатися, і могло хто через помилку або недогляд опинявся на їхньому шляху».

«Один місіонер був свідком того, як вождь кинув у прірву вовняну ковдру, яка видалася йому надто важкою, — пише Фрезер. — На запитання місіонера, чому він не залишив її на дереві для якогось перехожого, той відповів, що «саме страх за те, що хтось візьме ковдру, змусив його викинути річ у прірву. Адже оскільки він (вождь) покривався нею, його тапу (тобто духовна сила, передана через дотик ковдрі, а від нього — до людини) вбила б цього нещасного».

Можливо, табу на володіння речами, які раніше належали «поганим» людям, також допомагало обмежити поширення інфекційних захворювань. Так чи інакше, підсвідомо багато хто з нас вірить у те, що властивості людини передаються через її речі. І чим довше він спілкувався з предметом, тим більше своєї енергетики йому передав.

Що ж до фанатів знаменитостей, то вони можуть полювати на будь-які дрібниці, пов’язані з їх кумиром. Так, кілька років тому на один популярний аукціон було виставлено коробку з-під піци, нібито з’їденої відомим британським художником-граффітистом Бенксі на виставці в Лос-Анджелесі. За словами продавця, який підібрав коробку, в ній залишилася пара анчоусів, які містять частинки слини Бенксі, а отже, зразки його ДНК! Хтось із фанатів купив лот за 102 долари…

Аура зла

Незмінною популярністю у туристів, кінематографістів та інших любителів гостренького користуються місця, пов’язані зі злочинами. Так, у Савані (штат Джорджія) є будинок, який називають Sorrel-Weed. У цьому червоно-коричневому будинку, за чутками, живуть привиди.

Відомо, що він був побудований в 1840 році, першим його власником став Френсіс Соррель. Якось один із членів сім’ї скоїв вбивство, і, мабуть, з того часу в будинку й оселилося «щось»… У всякому разі, всередині нього нерідко чуються дивні голоси, що лунають незрозуміло звідки. До речі, Sorrel-Weed показували у серіалі «Слідами привидів».

Ще одне подібне місце – плантація Міртів (штат Луїзіана). Вона була заснована в 1796 генералом Девідом Бредфордом. Стверджують, що на її території водиться безліч примар. Одна із них належить маленькій дівчинці — негритянці, яка займалася магією вуду. Існує тут і дух індіанки, на могилі якої нібито було збудовано будинок. На дзеркалах іноді з’являються відбитки долонь. Так нагадують про себе фантоми членів сім’ї Вудраф, які начебто були отруєні у цьому будинку. Ще часом є привиди солдатів, які померли тут у громадянську війну.

У містечку Вілліска (штат Айова) є будинок, де 10 червня 1912 року сталося кошмарне вбивство: невідомий зловмисник сокирою зарубав сім’ю із восьми людей. Злочинця так і не знайшли, а місцеві жителі запевняють, що в будинку з тих пір мешкають привиди: там часто чути звуки загадкового походження.

Але більший «піар» отримав будинок Ліззі Борден у Фолл-Рівер (штат Массачусетс). У 1892 році Ліззі Борден звинуватили в тому, що вона вбила сокирою своїх батька і мачуху з метою отримання спадщини. Проте дівчину виправдали, і вона успадкувала майно батьків. Продавши старий будинок і переїхавши до нового, Ліззі почала жити там зі своєю сестрою Еммою. Проте невдовзі сестри посварилися, і Емма поїхала. 

Сама Ліззі так і не вийшла заміж (мабуть, далася взнаки її репутація) і померла в 1927 році. Вбивство її рідних так і вважається нерозкритим. Випадок набув широкого розголосу, а ім’я Борден стало загальним… У США існує «Товариство друзів Ліззі Борден», члени якого збирають докази на користь невинності цієї дами. До речі, 2010 року на екрани вийшов фільм «Спадщина Вальдемара», однією з дійових осіб якого є Ліззі Борден.

Тюремний екстрім

Останнім часом любителів гострих відчуттів дедалі частіше притягують в’язниці. Так, у колишній східній державній в’язниці у Філадельфії (штат Пенсільванія) зараз працює музей. Будівля відрізняється чудовою архітектурою та багатою історією, вона має статус національної історичної пам’ятки. Там колись утримувалися такі знамениті злочинці, як Аль Капоне та грабіжник банків Віллі Саттон.

В’язниця у Філадельфії стала першою у світі пенітенціарною установою, створеною спеціально для того, щоб змусити засуджених каятися. Тому ув’язнені перебували в одиночних камерах за умов повної ізоляції. Будь-яке спілкування із зовнішнім світом заборонялося. Зрозуміло, що це гнобило психіку арештантів. Сьогодні відвідувачам пропонують відчути похмуру тюремну атмосферу.

У Ярославській області РФ є місто Данилів, а в ньому – старовинна будівля в’язниці. Цьому похмурому замку вже півтора сторіччя. Утримувалися тут різні злочинці. Якось деякі молоді люди вирішили сфотографувати будинок, а потім виявили на знімках контур примарного людського силуету. Цей сюжет навіть показали на телебаченні.

До замку, як магнітом, тягне аматорів та дослідників містики. Їх тягне сюди незвичайна атмосфера колишньої в’язниці: за її воротами немов опиняєшся в іншому світі — тут повна тиша, ні тварин, ні рослин, і відвідує якесь почуття ірраціонального.

Якось стався дивний випадок з журналістської місцевої преси, яка побувала на «екскурсії» в замку: вона вирішила з цікавості спуститися сходами до підвалу будівлі. Внизу виявилося сиро та темно. І раптом у напівтемряві в кутку коридору кореспондентка побачила старця з довгою бородою та скуйовдженим волоссям. Він сидів, згорбившись і обхопивши руками коліна… Очевидно, почувши чужі кроки, поворухнувся і почав повільно повертати голову в бік непроханої гості. Дівчина закричала і кинулась тікати. Коли в підвал спустилися інші люди, ніякого старця там уже не виявилося.

Цікавий факт

Найкращим індикатором наявності негативної енергетики в будинку є кішка. Якщо все погано, то вона починає шипіти і кидатися на невидимку в місцях скупчення негативу, засипати біля дверей або намагатися втекти.

Читай U-News в Google News

Читають Коментують
Щастя уже на порозі: знаки Зодіаку, для яких кінець травня стане приголомшливим
26 547
Названий по-справжньому шкідливий продукт при високому холестерині
21 048
Названо жирний продукт, який захищає від хвороб печінки і серця
18 039
Як виглядає розкішний триповерховий маєток Тіни Кароль
17 972
Кардіологи назвали найбільш корисний для серця овоч
14 050
Неповнолітній син Кадирова вперше виступив на публіці, але ніхто не зрозумів, що він сказав - відео
13 750
Індонезієць через 12 днів після весілля дізнався, що його дружина - чоловік
11 127
Одягнув 13 сорочок, 5 пар трусів і 6 штанів: пасажир знайшов спосіб не платити за багаж у літаку
9 323
Медики назвали продукти, які здатні очистити мозок від алкоголю
9 085
Кардіолог назвала найкорисніші для серця продукти
8 983
Жінка із застряглим міксером у волоссі стала "зіркою" соцмереж
8 760
Чоловік 7 разів зірвав джекпот у лотереї: він поділився секретами успіху
8 338
Онкологи розповіли, які симптоми можуть попереджати про рак підшлункової залози
7 836
"Таємний коханець" Олі Полякової потрапив у ДТП: що сталося з Владом Міцкевичем (ВІДЕО)
0
Повинен знати кожен: 10 речей, за які українських водіїв може оштрафувати поліція
0
Має знати кожен водій: що робити, якщо автомобіль не заводиться
0
Армія РФ штурмує Часів Яр: ГУР показало відео знищення колони російської бронетехніки
0
У РФ під удар потрапили аеродром і НПЗ: подробиці нічної атаки
0
Процедура з новим светром, яка попередить утворення на ньому катишків
0
Як очистити електричний чайник всередині та зовні: дієві поради
0
Павло Зібров показав мальовничі краєвиди з вершини "Батьківщини-Матері"
0
Мережа вибухнула мемами у відповідь на перебої в роботі програми «Резерв+»
0
Водіям назвали п’ять ознак неякісного бензину: як не угробити двигун
0
Прикордонники показали, як відбили атаку росіян, які вдавали із себе ЗСУ у Вовчанську
0
На Кубі коти взялися винищувати крокодилів: це перший доведений випадок
0
В Україні співробітникам ТЦК дозволили оглядати автомобілі
0
Чому жінки найповільніше худнуть в стегнах, і що можна з цим зробити

Про те, чому при схудненні жінки найповільніше втрачають ...

Названо найнеслухняніших дітей за знаком зодіаку: з ними буде нелегко

Деякі діти відрізняються бунтарським характером і ...

Психолог розповів, до чого призводить відсутність інтимної близькості у жінок

Психолог Джеймс Коан, який представляє університет ...