U-News » Про все » Несподіване м’ясо, яке можна їсти після того, як воно запліснявіє
Всі новини

Несподіване м’ясо, яке можна їсти після того, як воно запліснявіє

Пора почати запасатися цим продуктом!

Цвіль – у буквальному сенсі слова – це щось більше, ніж здається на перший погляд. Ті нечіткі плями зеленого, сірого або білого кольору, які ви бачите на напівз’їденому буханці хліба, про який ви забули в коморі, можуть проникати глибоко під поверхню продуктів.

Хоча не вся пліснява становить небезпеку для здоров’я людини, деякі види плісняви можуть виділяти токсини, що спричиняють захворювання. Інші провокують алергічні реакції або призводять до утруднення дихання. З цієї причини багато хто з нас знає, що за першої ж появи цвілі всі продукти слід викинути. Хоча це і непогана рекомендація, але з цього правила можуть бути винятки. Про один із них і хоче розповісти WomanEL.

Яке м’ясо не можна, а яке можна їсти з цвіллю

Наявність цвілі на продуктах не завжди є сигналом небезпеки. Навпаки, пліснява є ключовим інгредієнтом деяких улюблених продуктів, таких як брі або блакитний сир Горгонзола. Однак коли йдеться про м’ясо, пліснява, як правило, не є хорошою ознакою.

М’ясо з високим вмістом вологи, таке як бекон, хот-доги та обіднє м’ясо, схильне до ризику бактеріального зараження, коли воно починає пліснявіти, і тому його слід завжди викидати. Те ж саме стосується і залишків їжі. Будь-яке готове м’ясо або птиця, що зберігалися в холодильнику і почали пліснявіти, мають бути викинуті.

Виняток становлять тверді салямі та окости сухого копчення. Біла поверхнева цвіль може бути виявлена на різних видах східноєвропейської, італійської та сан-франциської салямі.

Шкоди від вживання цих продуктів у їжу немає, якщо в них не присутні інші види цвілі. Поверхнева цвіль також вважається нормою для сільських окостів сухого копчення. Оскільки і твердий салямі, і шинка сухого копчення є продуктами, придатними для тривалого зберігання, поверхнева цвіль не є чимось незвичайним. Незважаючи на те, що вона безпечна для вживання в їжу, перед приготуванням рекомендується очистити її від цвілі.

Як цвіль допомагає захистити ці м’ясні копченості

Біла цвіль, що трапляється на зовнішньому шарі цих видів м’яса, насправді служить важливій меті. Вона з’являється не випадково – це частина виробничого процесу. Ця доброякісна цвіль додається на зовнішню поверхню м’яса] з двох причин. Вона сприяє його в’яленню і забезпечує захисний шар, що оберігає салямі від бактерій. Кулінарні експерти з денверської делікатесної крамниці il porcellino salumi, відзначеної нагородами, пояснюють, що покриття з плісняви може надати любителям салямі додаткового яскраво вираженого смаку.

Хоча ці тверді сорти копченого м’яса, можливо, і не схильні до утворення цвілі, ми знаємо, що це стосується не всіх видів м’яса. Тому, якщо ви помітили появу плісняви на інших видах м’яса, птиці або інших продуктах харчування, загорніть їх у пластик або папір і викиньте у сміття. Огляньте сусідні продукти, щоб переконатися, що вони також не були заражені, і продезінфікуйте місце, де було виявлено цвіль. І ще. Не нюхайте запліснявілі продукти, оскільки вдихання цвілі може спричинити проблеми з диханням.

Читай U-News в Google News

Читають Коментують
Стало відомо, які продукти різко підвищують рівень цукру в крові
37 000
На заяву Безуглої про звільнення відреагували у Повітряних силах ЗСУ
24 861
Робітники випадково відремонтували кухню не в тому будинку: як відреагувала господиня
18 402
Наречений скасував весілля через SMS коханої його 12-річній доньці: що вона написала
15 850
Російські пропагандисти вчергове зганьбилися, коли хотіли показати “кладовище знищеної української бронетехніки”
14 800
Мільйонер-жартівник склав заповіт, від якого плакало ціле місто
14 515
Чоловік не може продати будинок через сусіда та його "витвір мистецтва": що він зробив
13 631
Російська тенісистка люто відгамселила себе ракеткою по голові
11 293
"Навіть нічого не пила": телеведуча Барбір насмішила конфузом зі штанями
10 431
Які продукти не можна мити перед приготуванням та вживанням у їжу: шкідливо і навіть небезпечно
9 040
Знайдено простий спосіб запобігти розвитку високого артеріального тиску
8 573
Від холестерину і для довголіття: простий, але корисний фрукт
8 104
Названо продукти, які підвищують рівень «поганого» холестерину
7 363
Соліст "АВВА" одружився у 79 років і вперше показав свою кохану на фото з весілля
0
Ірена Карпа розповіла про своїх доньок-підлітків та як вони у Франції популяризують українське
0
Водіям в Україні повідомили про ще один незаконний штраф поліції
0
Що можна вирощувати до початку зими
0
Для українських фермерів розширили можливості точного землеробства
0
Як правильно збирати і зберігати гарбузове насіння, щоб воно не втратило своєї користі
0
У машині немає аптечки: до яких штрафів готуватися водіям
0
Арешт рахунків і конфіскація: які наслідки несплати штрафів за порушення ПДР
0
Зеленський розповів про "міст" до закінчення війни
0
Оксана Білозір у центрі подій на Курщині: що привело артистку до рф
0
Ракети з КНДР та боєприпаси до "Смерч": що зберігалось на ураженому складі РФ під Тихорецьком
0
Чоловік не може продати будинок через сусіда та його "витвір мистецтва": що він зробив
0
Як продовжити термін служби турбованого двигуна: поради механіка
0
Найпростіший та безпроблемний спосіб маринування перцю на зиму

За цим рецептом так просто приготувати мариновані перці, що ...

Анна Кошмал феєрично оголосила про вагітність: животик вже видно

Акторка Анна Кошмал поділилася з фанами радісною новиною. ...

Ніхто не осліпне. Експерти розвінчують шість міфів про мастурбацію

Світ стрімко змінюється, але мастурбація для багатьох ...