Сало – смачна і, як не дивно, корисна страва, що користується величезною популярністю в нашій українській кухні.
Звісно, що всі полюбляють їсти м’яке та смачне сало, але щоб його таким зробити варто знати рецепт.
Подробиці
Насправді приготувати смачне м’яке сало виходить не завжди.
Сало може вийти жорстким, що не сприятиме отриманню задоволення від його вживання.
Втім, мешканці малих населених пунктів знають секрети засолювання м’якого сала.
Вибір сала
Придбати варто продукт, який відрізняється певними характеристиками.
Для засолювання підходить сало білого чи рожевого кольору. Важлива умова: жодних «плям» не повинно бути.
Важливо зважати і на товщину шкірки. Бажано, щоб вона була тонкою і без щетини.
Не варто купувати сало, яке має дивний запах.
Також слід перевірити м’якість сала: ніж має входити в нього досить легко.
Підготовка сала
Перед засолом його потрібно правильно приготувати. По-перше, воно має бути очищене від нагару.
По-друге, спершу сало слід промити звичайною водою.
Найкращий спосіб приготування
Варіантів засолювання чимало. Це і варіння, і використання розсолу, і класичний спосіб.
Проте якщо ви будете засолювати вперше, бажано зупинити вибір на класичній рецептурі. Так можна бути впевненим, що збережеться натуральний смак продукту.
Нарізані шматки сала потрібно помістити в миску із сіллю. На кілограм продукту має припадати 200 г солі. Також не варто забувати про часник і перець.
Сало потрібно дуже добре натерти сіллю. Можна навіть вдавлювати кристалики.
Бажано, щоб воно пролежало в ємності хоча б 3 дні. Сам посуд повинен бути весь цей час у морозильній камері.
Після приготування сало можна відправити холодильник. Продукт можна залишити і в морозилці, якщо ви не плануєте найближчим часом його вживати.