Щоденне вживання сиру зменшує ймовірність виникнення інфаркту, свідчать результати дослідження.
Згідно з даними вчених з Університету Редінга, які були опубліковані в European Journal of Nutrition, щоденний невеликий шматочок сиру підсилює захист організму від інфаркту. Зокрема, така звичка знижує ймовірність серцевого нападу на 14%.
Під час проведеного експерименту учасники були поділені на дві групи, в одну з яких увійшли люди, кожен день з’їдають трохи сиру за завданням вчених, а в іншу – люди, які харчувалися в своїй звичайній манері. В результаті ті добровольці, які щодня вживали 40-грамовий шматочок сиру, продемонстрували при медогляді найбільшу захищеність організму від судинних патологій.
Вчені констатували, що в «сирній» групі у людей зросли рівні так званого «хорошого» холестерину і одночасно знизилися рівні «поганого» холестерину. Коментуючи цю особливість, дослідники відзначили, що «сир багатий вітамінами, мінералами і білками, які допомагають захистити від серцево-судинних захворювань, а також містить високі дози кальцію, поліпшує обмін речовин».
До схожого висновку про позитивний вплив сиру на судинну систему організму прийшли і наукові фахівці з Університету МакМастер, що проаналізували дані про здоров’я і спосіб життя 130 000 чоловік у віці від 35 до 70 років з 21 країни світи. Ці вчені встановили: щоденне споживання більше двох порцій продуктів на основі обробленого молока в вигляді йогуртів сприяє значному зниженню ризику серцево-судинних захворювань і ризику ранньої смерті.