Однією з поширених проблем для багатьох людей є високий рівень холестерину в організмі.
На щастя, існує природний спосіб зниження цієї сполуки. Американський дієтолог Майс Аль-Алі назвала популярний фрукт, який у цьому допоможе.
ЯК ХУРМА ВПЛИВАЄ НА РІВЕНЬ ХОЛЕСТЕРИНУ В ОРГАНІЗМІ
Соковитий фрукт містить різноманітні корисні речовини, такі як антиоксиданти, вітаміни і мінерали. Хурма багата на розчинні волокна, які можуть зв’язувати холестерин і сприяти його виведенню з організму. Крім того, вона містить пектини, які контролюють рівень цієї сполуки у крові.
Проведені дослідження показали, що споживання хурми може позитивно вплинути на рівень холестерину. За словами вчених, фрукт сприяє зниженню рівня «поганого» холестерину і підвищенню рівня «хорошого» холестерину. Також встановлено, що хурма може зменшити загальний ризик серцево-судинних захворювань, таких як серцевий приступ або інсульт.
Окрім зниження рівня холестерину, хурма має й інші корисні властивості для здоров’я. Вона покращує здоров’я шкіри, травлення та зміцнює імунну систему. Крім того, фрукт містить антиоксиданти, які захищають організм від пошкоджень вільних радикалів і попереджають передчасне старіння.
Дієтолог і засновник клініки Healthy Mays Мейс Аль-Алі каже:
Доведено, що хурма знижує рівень холестерину — їжте цей смачний помаранчевий фрукт щодня. У дослідженні вказується, що клітковина, багата танінами, видобута з хурми, знижує загальний рівень холестерину.
РЕЗУЛЬТАТИ ДОСЛІДЖЕННЯ
Дослідження було опубліковане в Annals of Nutrition and Metabolism у 2012 році. У рамках експерименту з плодів хурми вилучили клітковину, багату танінами. 40 осіб розділили на три групи і годували різними видами печива – або плацебо, або з низькою дозою клітковини, або з високою дозою.
У дослідженні йдеться:
Відомо, що речовини, які зв’язують жовчні кислоти, знижують рівень холестерину в крові та клінічно використовуються для лікування гіперхолестеринемії (високого рівня холестерину). Раніше ми показали, що багата танінами клітковина з молодих плодів хурми має властивості зв’язування жовчних кислот.
Результати показали, що люди, які їли печиво з низькою і високою дозами клітковини, спостерігали значне зниження загального рівня холестерину. Вчені стверджують, що дослідження демонструє, як багата танінами клітковина з молодих плодів хурми допомагає у лікуванні гіперхолестеринемії.