Всім відомо про користь яєць, цей продукт містить багато білка та незамінних амінокислот. Однак, якщо їх неправильно приготувати, то яйця можуть нашкодити організму.
Виявляється, що надто переварені яйця можуть бути шкідливими для організму. Саме тому фахівці рекомендують не перевищувати певний час приготування.
У яйцях, що варилися довше 10 хвилин, виділяються речовини, які організм сприймає як токсини. Зелений наліт на жовтку свідчить, що яйця переварилося. Уживати такі яйця не можна.
Вчені пояснюють, що у жовтках яєць при термічній обробці виділяється водень, який також може проникати у білок. Коли це відбувається, речовина стикається із залізом, що міститься в жовтку. В результаті відбувається утворення сульфіду заліза, саме ця речовина забарвлює поверхні жовтки переварених яєць зеленим нальотом.
Чим довше вариться яйце, тим більше утворюється в ньому сульфідів. Зварені круто яйця слід відразу ж поміщати під холодну воду, щоб залишкове тепло не дозволило їм перетравитись.