Посадку озимого часнику зазвичай проводять у жовтні, а у вересні вже можна зайнятися підготовкою ґрунту, грядки та насіння.
Від цих заходів безпосередньо залежить якість майбутнього врожаю.
Досвідчені городники змінюють посадковий матеріал раз на 3 роки.
Сорти зазвичай вибирають за трьома критеріями: розмір головок, смакові якості та стійкість до хвороб та непростих погодних умов.
Вибір посадкового матеріалу відштовхується від зовнішніх ознак головок. Є п’ять ключових орієнтирів, які допоможуть не помилитись із вибором:
- Велика головка та масивні зубчики.
- Часник здоровий, немає сухих зубчиків.
- Відсутній чорний наліт на часнику.
- Луска суха, чиста та здорова.
- Зубчики не пошкоджені. Навіть 1% пошкодження може призвести до загнивання. А цей процес загрожує активізацією шкідників, які дістануться і здорових зубчиків.
Звертаючи увагу на 5 цих нюансів, городники закладають фундамент для чудового врожаю у новому сезоні.