Ви коли-небудь задумувались, чому піца така смачна? Можливо, це вас здивує, але привабливість цієї страви підтверджує навіть наука. Для приготування піци можна використовувати так багато різних інгредієнтів, що визначити, які саме роблять її такою бажаною, може бути непросто.
Замовити класичну піцу або версію з нетрадиційним наповненням ви можете тут: https://pizzahouse.ua/. Піцерія пропонує безліч варіантів, які задовольнять смаки навіть найвибагливіших гурманів. Далі розглянемо компоненти, які складають основу чудового смаку піци, і те, що робить її ідеальною.
1. Реакція Майяра
Реакція Майяра, або реакція потемніння, належить до хімічного процесу, який відбувається між амінокислотами та цукрами, коли вони піддаються впливу температур вище 150 градусів за Цельсієм. Ця реакція змушує інгредієнти створювати смакові сполуки, які надають таким продуктам, як піца, особливий смак. Найкраща частина? Під сиром та начинкою тісто залишається м'яким, що створює унікальний мікс текстур.
2. Моцарела
Моцарела — найкращий сир для приготування піци, оскільки він здатний плавитися, пухиритися і підрум'янюватися краще, ніж будь-який інший. На відміну від більшості інших сирів, моцарела дуже м'яка та волога, що робить її ідеальною для запікання. У приготовленому вигляді продукт стає неймовірно еластичним і створює оксамитовий контраст з хрусткою скоринкою.
3. Різноманітні варіанти начинки
Чи любите ви м'ясо, овочі, зелень або все вищезгадане, практично будь-який продукт можна використовувати як начинку для піци. Просто уявіть: найкраще і найсвіжіше високоякісне тісто, прикрашене вишуканими компонентами. Наприклад, природно солодкий томатний соус, слайси розплавленого молочного сиру, трохи оливкової олії першого віджиму, соковиті ковбаски, димний бекон, і все це доповнене ніжним ароматом молодого листя базиліка.
Для тих, хто цінує оригінальність, теж знайдуться відповідні комбінації. Це може бути:
-
копчене куряче філе з гірчичним соусом і сиром дорблю;
-
вершковий соус, печериці, кунжут, зелена цибуля;
-
соус барбекю, мисливські ковбаски, синя цибуля, часникове масло;
-
білий соус, гарбуз, фета, мед, рукола;
-
соус базилік, мікс морепродуктів, зелень, лимон, моцарела.
4. Глутамат
Глутамат відомий своїми здібностями покращувати смак і природно міститься в помідорах і витриманому сирі, які зазвичай використовуються при приготуванні піци. По суті, коли глутамат вражає ваші смакові рецептори, він стимулює їх посилати сигнали задоволення у ваш мозок, що робить практично неможливим утриматися від спроби з'їсти другий чи третій шматочок!
5. Аромат
Запах піци стимулює вироблення серотоніну, гормону щастя. Цей гормон сигналізує вашому мозку про те, що незабаром вас чекає частування, і дає вам задоволення.
Аромат піци визначається тим, який сир, зелень та соус використовуються для її наповнення. Крім того, запах варіюється в залежності від способу її приготування, але це зазвичай пікантний деревний аромат у поєднанні зі свіжістю.