Овочі, що підвищують метаболізм, – кращі для схуднення і підтримки здорової ваги у віці після 40 років, коли зниження обміну речовин сприяє набору ваги, констатують дієтологи.
Броколі. Містить кальцій – відомий натуральний спалювач жиру, а також багато вітаміну С. За словами дієтологів, це одна з найдієвіших комбінацій для підвищення метаболізму, позбавлення від надлишків води, набряклості.
Дика спаржа. Вживання овоча збільшує концентрацію глутатіону в організмі. Цей антиоксидант забезпечує потужний ефект детокса – у віці після 40 років організм потребує такої підтримки.
Цикорій. Сприяє виробленню жовчі, активуючи функцію печінки по розщепленню жирів, також благотворно впливає на кишкову флору. Підвищення метаболізму стає наслідком даних процесів.
Листова капуста (кейл). Містить рекордну кількість вітаміну А, майже всі вітаміни групи В, кальцій в поєднанні з вітаміном С – подібний комплекс речовин знижує рівні холестерину, жиру, оздоровлює флору кишечника, підвищує метаболізм після 40-ка.
Огірок. Стимулюючи процеси метаболізму, огірок також підтримує гідратацію організму, допомагає позбавлятися від небажаних речовин. Дієтологи радять їсти овоч зі шкіркою, що містить калій, залізо, магній, кальцій, вітаміни А, К і С.
Буряк. Впливаючи на функцію клітин печінки і жовчного міхура, надає травну, сечогінну дію, спонукає організм швидко виводити шкідливі речовини, надлишки рідини з тканин. Краще вживати сирим.
Морква. Підганяє обмін речовин в організмі після 40 років, успішно виводить надлишки холестерину. Клітковина сирого овоча містить мінімум жирів, але вимагає багато енергії для перетравлення.
Брюссельська капуста. У ній багато вітаміну С, мінералів, антиоксидантів, сірки. Завдяки їм прискорюється робота печінки, що добре впливає на метаболізм.