Вчені з Китаю розповіли про те, як кисломолочна продукція впливає на організм після тривалого вживання алкоголю. За їх словами, ця група продуктів сприятливо впливає на печінку.
Про користь, яку надає кисломолочна продукція на травну систему, відомо вже давно. Китайські науковці вирішили з’ясувати, на які органи вона діє також позитивно. Для цього вони провели експеримент, до якого залучили лабораторних гризунів. Протягом тривалого періоду дослідники додавали в їжу мишам спиртне. Вони спостерігали за станом їхнього здоров’я, фіксуючи показники.
У другій частині експерименту вчені виключили з раціону всю порцію алкоголю, замінивши його кефіром. Як з’ясувалося, що містяться в ньому бактерії Lactobacillus rhamnosus виявилися корисними не тільки для шлунково-кишкового тракту, але і допомогли відновити печінку.
Фахівці відзначили, кисломолочна продукція знімає часткові порушення органу, що виникають при тривалому впливі алкоголю. Кефір також допомагає знизити накопичення жирових клітин.