Часник – прекрасний засіб для профілактики вірусних захворювань (також допомагає від вампірів, але це неточно) і не варто нехтувати ним, особливо в сезон застуд.
Але, як з’ясували фахівці з Університету Ноттінгема (Великобританія), він також здатний допомогти в профілактиці серцево-судинних захворювань, діабету другого типу і навіть деяких форм раку.
Дослідження, результати якого були опубліковані в журналі Trends in Pharmacological Sciences, підтвердило: при обробці часнику вивільняються різні сполуки сірки, які в свою чергу здатні впливати на «сигнальні молекули», які природним чином виробляються в організмі людини.
Ці молекули підтримують клітинний зв’язок і рівновагу в системах організму.
Автори дослідження поки не змогли визначити, який саме спосіб приготування часнику найкраще впливає на здатність профілактики хвороб, але вже готові рекомендувати додавати його в якомога більшу кількість ваших улюблених страв.