Лікарі називають сіль "білою смертю", і багато людей забувають контролювати норму. Можливо, ви не замислюєтеся, скільки солі вживаєте щодня. Більшість перевищує допустиму норму у рази.
Всесвітня організація охорони здоров'я рекомендує вживати не більше однієї чайної ложки кухонної солі щодня. Ми розповімо про 3 ефективні способи, які допоможуть менше вживати сіль. Приправити страву і надати їм смаку можна і без додавання солі.
Карамелізова цибуля
Замість того, щоб солити цибулю, просто почніть карамелізувати її. Для цього потрібно нарізати цибулю вздовж тонкими смужками. До сковороди додайте чайну ложку оливкової олії. Коли сковорода розігріється, обсмажте їх, помішуючи, доки не розм'якне.
Готуйте на середньому вогні щонайменше 1 години, залежно кількості цибулі. Карамелізова цибуля стане золотаво-коричневою. Цукор та мед додавати не треба. При приготуванні цибуля виділить натуральний цукор і надасть неймовірний смак страві.
Карамелізовану цибулю можна використовувати як доповнення до гамбургерів, картопляного пюре або будь-якого м'яса.
Маринуйте м'ясо
Поліпшити смак м'яса без додавання солі допоможе маринад. Маринуйте м'ясо щонайменше години. Змішайте оливкову олію, бальзамічний оцет, дрібку лимона та кілька очищених зубчиків часнику.
Змастіть маринадом м'ясо і залиште маринуватися, перш ніж готувати його на грилі або в духовці.
Також ви можете знайти в інтернеті інші варіанти маринаду на ваш смак.
Свіжа зелень
Готуйте страви зі свіжою зеленню: розмарином, чебрецем, орегано, петрушкою або шавлією. Вони нададуть відмінний аромат та покращать смак їжі. Також зеленню можна приправити бульйони та супи.
А ось картоплю можна полити невеликою кількістю оливкової олії та чайною ложкою подрібненого свіжого розмарину, чебрецю.