Неалкогольна жирова хвороба печінки може виникати у непитущих і губити їм орган. При даному захворюванні в клітинах печінки виникає аномальне ожиріння, що може викликати запалення і, в кінцевому підсумку, незворотні ушкодження.
Їжте продукти з омега-3, щоб захиститися від цього.
Неалкогольна жирова хвороба печінки може торкнутися навіть тих, хто вживає мало спиртного або навіть не вживає його взагалі. Практично виявитися схильною до цієї небезпечної хвороби може будь-яка людина, але люди у віці від 40 до 50 років, які мають надлишкову вагу навколо живота, піддаються найбільшому ризику. При такому типі скупчення жирової тканини часто розвивається метаболічний синдром, попередник діабету 2 типу. Збільшення жиру в черевній порожнині веде до порушення здатності організму ефективно обробляти інсулін, сприяє високому кров’яному тиску і підвищеного рівня тригліцеридів у крові.
Особлива небезпека неалкогольної жирової хвороби печінки полягає в тому, що вона може викликати, крім ожиріння органу, його запалення, здатне призвести до цирозу і навіть печінкової недостатності. Однак вживання жирних кислот омега-3 допомагає організму чинити опір руйнує печінку механізмам хвороби.
Метааналіз 18 досліджень, опублікованих в журналі Nutrition Reviews, показав, що додавання довголанцюгових жирних кислот омега-3 в раціон дозволяє ефективно контролювати неалкогольную жирову хворобу печінки, не допускаючи її розвитку. Фактично, заявили автори даної роботи, прийом омега-3, контроль ваги та збільшення фізичних навантажень повинні бути першими засобами терапії для пацієнтів з даним захворюванням.