U-News » Події » "Ексслуга" Тищенко побудував в Ужгороді бізнес-імперію, – розслідування УП
Всі новини

"Ексслуга" Тищенко побудував в Ужгороді бізнес-імперію, – розслідування УП

Народний депутат Микола Тищенко, його родина й наближені до нього люди за останні роки, ймовірно, "обзавелися" в Ужгороді низкою бізнесів

Про це йдеться в розслідуванні "Української правди", передає "Еспресо.Захід".

У березні 2021 року Тищенка призначили головою Закарпатської обласної організації партії "Слуга Народу", але в липні 2022 року зняли "через погану репутацію". Однак нардеп зберіг свою присутність у регіоні.

За інформацією журналістів, Тищенко та пов'язані з ним люди за останні роки могли придбати в Ужгороді апартаменти, салон краси, похоронний бізнес і п'ятизірковий парк-готель. Також юридично колишня дружина нардепа Алла Барановська володіє салоном краси в Ужгороді та живе в одному з найдорожчих ЖК Ужгорода.

Водночас, як зазначають розслідувачі, апартаментів у власності в Ужгороді немає ні в самого Тищенка, ні в Барановської. Журналістам депутат сказав, що не знає, кому належать апартаменти, які його дружина із сином орендують, а також, хто сплачує за цю оренду.

Журналісти також звернули увагу на те, що колишньою дружиною Барановська стала для Тищенка "за збігом обставин" перед тим, як знову відкрили декларації посадовців. Тищенко ж, як відомо, відкриття декларацій не підтримував. При цьому він заперечив, що розлучення фіктивне. 

Однак журналісти простежили за поїздкою Тищенка на Закарпаття в лютому 2024 року, де зафіксували нардепа разом із Барановською. Після зустрічі з нею і дитиною Тищенко поїхав у заміський комплекс "Кілікія", що належить місцевому депутату-"слузі" Арсену Мелкумяну.

За інформацією джерел УП у політичних колах, після призначення Тищенка головою закарпатського осередку СН за його сприяння Мелкумян став секретарем Ужгородської міської ради (зараз він уже цю посаду втратив). Журналісти вважають, що Мелкумян пов'язаний із Тищенком бізнес-інтересами, однак він у коментарі журналістам сказав, що бізнес-відносин із Тищенком не має, а вони просто разом раніше працювали як із керівником осередку партії. 

Окрім того, Тищенко зустрічався із колегою Юлією Яцик, яка вийшла з фракції "Слуги Народу" у 2022 році та брала участь у створеній Тищенком тимчасовій слідчій комісії щодо лісових ресурсів, та з новим головою Мукачівської РДА Сергієм Гайдаєм. А після цього кілька годин провів у ресторані з колишнім начальником екологічної інспекції в Закарпатській області, який зараз є першим заступником начальника Михайлом Банком. За даними журналістів УП, призначення Банка лобіював саме Тищенко. Банк пояснив журналістам, що обговорював із Тищенком екологічні порушення в лісовій галузі. 

За даними журналістів, Тищенко може бути пов'язаним і з відпочинковим комплексом "Бристоль", який відкрили цьогоріч після реконструкції. У 2021 році цю будівлю продавали, а зараз готель уже приймає гостей. Біля цього готелю УП 17 лютого виявила колегу Тищенка Андрія Стріхарського, який розмовляв із двома архітекторами. 

Також у недобудований паркінг "Бристолю" заїхав електрокар Mercedes, штрафи за який приходили на власницю готелю Камаєву. Вона, як зазначив журналіст видання, має скромну бізнес-історію і до того, як стала власницею п'ятизіркового готелю в Ужгороді, працювала директоркою будівельної фірми "Статус-преміум". 

В Ужгороді два роки тому також відкрився похоронний бізнес "Сяйво" – філіал київського. Його офіційна власниця – Світлана Андрієнко. Її чоловік на прізвище Зінченко – помічник Тищенка на громадських засадах. Андрієнко заперечує зв'язок бізнесу із нардепом і повідомила, що її чоловік на Тищенка не працює. Сам Зінченко сказав, що вони не були офіційно одружені й давно розійшлися.

Як стверджують в УП, Тищенко часто користується майном, яке йому не належить. Зокрема, квартирою в Києві, квартирою в Ужгороді та двома машинами. Тищенко підтвердив, що користується автомобілем людини на прізвище Орлов, якого журналісти назвали його водієм. Водночас нардеп заперечив лобіювання Михайла Банка. Щодо готелю "Бристоль" нардеп спочатку сказав, що такого не знає, а заявив, що з цим готелем пов'язаний інший депутат від "Слуги Народу". Журналіст Михайло Ткач зазначив, що є дані про причетність до готелю і самого Тищенка, а не лише Стріхарського. "Ексслуга" назвав це брехнею і сказав, що був там лише раз, коли "відкривав карну справу" щодо захоплення території. Щодо "Сяйва" Тищенко сказав, що зв'язку не має, але визнав, що Зінченко досі є його помічником на громадських засадах і він "гарно працює". 

Стріхарський потім сам подзвонив Ткачу, щоб пояснити причетність до "Бристоля". Він сказав, що ні він, ні Тищенко готелем не володіють. Стріхарський додав, що допомагав з побудовою цього об'єкта.

Читай U-News в Google News

Читають Коментують
Проти тромбів і для серця: названий простий, але корисний квітковий чай
31 701
Названо чотири знаки зодіаку, які з віком стають ще красивішими: ось у чому їх секрет
27 078
Реальне «похмілля»: у Таїланді п’яному туристу зробили непристойне тату
24 971
Шукає жінку для стосунків без зобов'язань: чоловік залишив на лавці записку й став "героєм"
21 242
В Києві сотні чоловіків "штурмують" ТЦК: командування відреагувало на черги
18 134
Пасажирка розважила людей у ​​метро танцем на жердині
15 457
5 симптомів, що вказують на те, що здоров’я нирок підірвано
15 432
Лікарі назвали ознаки, які вкажуть на необхідність очистити печінку
15 264
Більша за машину: у Дніпрі помітили авто, яке везло на даху величезну альтанку
13 922
Жінка викинула обручку в океан після невдалого жарту чоловіка
13 290
Де зараз зірка "Маски-шоу" Георгій Делієв, який раніше висміював українську мову
12 646
Ірина Білик показала свого 24-річного сина від першого шлюбу
12 575
“Шкідливий” продукт назвали простим засобом для довголіття
11 857
Час вибивати килим: у Львові чоловік налякав сусідів під час повітряної тривоги. Відео
0
Як проявляється агресія в кожному знаку Зодіаку: дізнайтеся більше про себе за допомогою астрології
0
З фудкортами і зоною комфорту: у знаменитій Ямі біля Центрального вокзалу Києва таки реконструюють автостанцію
0
Перший в житті велосипед: Наталя Могилевська привітала молодшу доньку з 4-річчям
0
Батько випадково навчив доньку команди “сидіти” після прогулянки із собакою (відео)
0
Життя при царі та більшовиках: кольорові фото Києва у 1910-1930-ті роки
0
Гастроентеролог розповів, чи дійсно потрібно їсти суп, щоб бути здоровим
0
Фінансовий гороскоп на тиждень: на кого зі знаків зодіаку чекає прибуток 29 квітня – 5 травня
0
Чи можна садити кріп по всьому городу: як це вплине на інші рослини
0
Урожай збиратимете відрами: спробуйте простий, але цікавий німецький метод висаджування огірків
0
У Києві чоловіка дістали з 8-метрової ями: подробиці інциденту, фото
0
Штраф до 3400 гривень: де заборонено голосно грюкати дверима і багажником автомобіля
0
Продюсера, який помер вісім разів поспіль, порівняли з Росомахою за "регенеративні здібності"
0
Перевірили можливості iPhone 13 у 2024 році! Все ще найкращий «яблучний» смартфон Apple

Хоча з моменту виходу iPhone 13 минуло вже кілька років, ...

Господині розповіли про особливості холодного способу засолювання сала

Солоне сало мусить бути м’яким, щоб тануло в роті. А таким ...

Буде дуже красиво: 5 незвичайних способів пофарбувати яйця до Великодня

Вже зовсім скоро ми будемо переривати Інтернет у пошуках ...