Корисний сніданок забезпечує людський організм білками та вуглеводами, але не повинен містити один компонент. Про це розповіла дієтолог Юлія Чехоніна.
Фахівець у сфері медицини заявила, що їда в ранковий час зобов'язана надати споживачеві повноцінний комплекс корисних речовин. Вуглеводи, що з'їдаються людиною, є хорошим джерелом енергії, завдяки чому відмінно витримується робочий ритм. При цьому є ризик недобрати добову норму білка, якщо вранці не з'їсти їжу, в якій міститься цей корисний елемент.
Дієтолог заявила, що добре підтримує ситість, тому люди, в сніданку яких немає білка, змушені протягом усього дня вживати в їжу шкідливі продукти. Як правило, такі закуски містять вуглеводи та жири, тому люди ризикують отримати кілька додаткових кілограмів.
Також дієтологи рекомендували вживати на сніданок цю їжу, якщо вони збираються схуднути. Вони радять їсти авокадо, цільнозерновий хліб та зварені круто яйця. У цей же час від соків, спеціальних батончиків і мюслей найкраще відмовитиметься через велику кількість цукру.