Звісно, найкраще їсти і рибу, і м'ясо, але якщо все ж обирати?
Справа в тому, що порівнювати ці продукти з погляду їхньої корисності та присутності в раціоні не можна. У кожного продукту свої переваги, свій унікальний вітамінно-мінеральний склад, енергетична цінність та користь. Тому не йдеться про те, щоб повністю замінити один продукт іншим. Важливо включати в меню різні продукти, щоб уникнути дефіциту будь-якого нутрієнта.
Якщо все ж таки порівняти м'ясо та рибу, то до переваг останньої можна віднести і наступні критерії:
1. Рибу легше і швидше приготувати, тому що вона містить у 5 разів менше сполучної тканини, ніж м'ясо тварин.
2. На відміну від свинини, яловичини та м'яса інших тварин риба засвоюється практично повністю (на 98%). Процес засвоєння відбувається легше та швидше.
3. Риба містить набагато більше білка, ніж м'ясо.
Є, мабуть, лише один суттєвий мінус, який може стати непереборною перешкодою на шляху до того, щоб їсти рибу частіше: характерний стійкий рибний запах, який буквально в'їдається в повітря квартири в процесі приготування і зберігається ще довгий час.
Втім, це, мабуть, найменший недолік риби, котрий взагалі можна придумати.