Немає таких продуктів, які не поєднуються один з одним. Популярну хибну думку про правильне харчування розвіяли лікарі-дієтологи.
Як пояснили фахівці, травна система людини здатна без шкоди перетравлювати найрізноманітніші продукти одночасно. Вони зазначили, що можна експериментувати з будь-якими смаками, хоча багато поєднань, м’яко кажучи, на любителя.
Наприклад, українцям навряд чи сподобається риба з молоком, але в скандинавських країнах такі комбінації продуктів вельми популярні та часто використовуються для приготування юшки.
Насправді симптоми непереносимості найчастіше пов’язані із захворюваннями шлунково-кишкового тракту. Нам постійно потрібні всі харчові речовини одночасно, обмінні процеси йдуть в організмі безупинно, додали медики.
А ось поєднання кави та чаю з молоком, за словами експертів, менш виправдане. Вся річ у тім, що таніни, які містяться в каві та чаї, погіршують всмоктування мінеральних речовин, наприклад кальцію.
Однак це зовсім не означає, що любителям таких напоїв потрібно відмовитися від них, підкреслили дієтологи, пояснивши, що жорстких заборон тут немає.