Уявлення про користь вживання цибулі, часнику і лимонів в зміцненні імунітету – міф, насправді це не зменшує ризику зараження сезонними інфекціями. Про це повідомила епідеміолог.
Епідеміолог зазначила, що популярна теорія про особливу користь цибулі, часнику і лимонів для імунітету не відповідає дійсності, це помилка. За словами Провоторової, якихось конкретних продуктів, що підсилюють імунітет людини, просто не існує – для здорового функціонування організму важливо харчування в цілому, його збалансованість, вміст корисних мікроелементів.
Також епідеміолог назвала міфом твердження про користь аскорбінової кислоти в боротьбі з простудними захворюваннями. З цієї причини їсти більше тих же лимонів безглуздо.
Епідеміолог підкреслила, що приймати будь-які вітаміни потрібно тільки після консультації з лікарем і виявлення їх реальної нестачі в організмі.