Хліб є популярним продуктом в кожній оселі, однак він має здатність швидко пліснявіти. Він має короткий термін зберігання – від 3 до максимум 7 днів при кімнатній температурі.
Якщо ж правильно зберігати хліб, то можна запобігти утворенню плісняви та подовжити термін його придатності. Дехто ставить хліб у морозилку, але не всім подобається чекати, поки хліб набуде кімнатної температури.
Як довго зберігати хліб свіжим
Щоб хліб залишався свіжим якомога довше, його треба зберігати в холодильнику та прорізати дірки в упаковці. Цей прийом можна застосувати до буханки хліба з пекарні, тим паче, що в ньому не так багато консервантів, як у магазинному.
Отвори є важливими для того, аби всередині не залишалася волога, яка може конденсуватися та спричиняти прискоренню розвитку плісняви. Зробіть невеличкі отвори, щоб хліб не пересохнув. Такий хліб зможе зберігатися у холодильнику аж до 15 днів.
Хліб буде довго зберігатися у холодильнику
Цей метод зберігання хліба є корисний тим, що низька температура повітря та зменшена вологість сповільнюють розвиток плісняви.
Якщо ж ви не хочете зберігати хліб у холодильнику, то тримайте його у хлібниці в герметичному пакуванні. Також його можна загорнути в поліетиленовий пакет, кілька шарів пергаментного паперу, фольги або у харчову плівку.