Лікар назвав кілька популярних продуктів, що руйнують суглоби людини. Якщо вживати таку їжу щодня, суглоби можуть втратити еластичність досить швидко.
Наприклад, такий корисний продукт, як шпинат, не лише приносить користь для організму, а й шкодить суглобам. Велика кількість оксалатів у складі шпинату стає причиною того, що при з'єднанні з кальцієм кісток вони утворюють каміння в нирках та кристали солі в суглобових капсулах.
Якщо їсти шпинат щодня, суглоби починають непокоїти і ніякі мазі від болю не допоможуть. Щоб уникнути такого впливу, лікар рекомендує обробляти шпинат на парі.
Негативний вплив на суглоби також надають мариновані помідори та огірки. Як магазинні, і домашні консервації шкідливі. Вся справа в наявності великої кількості фосфатів і практично повної відсутності кальцію, а значить при попаданні в організм вони «вимиватимуть» кальцій з кісток, утворюючи там порожнечі.
Лікар не забороняє вживати перелічені вище продукти, проте робити це потрібно помірно. Тобто щоб не нашкодити суглобам, варто скоротити вживання шпинату і консервації до одного разу на тиждень.