Дослідження показують, що дані типи продуктів можуть бути особливо ефективними, коли мова йде про захист організму від раку. У списку продуктів, які потрібно додати з цією метою в раціон, – різні види капусти, бобові, горіхи та інші.
Хрестоцвіті овочі. Звичайна капуста і її “родичі” багаті калієм, фолатами, вітаміном С і фітохімічними речовинами, які допомагають запобігти раку. Згідно з даними, опублікованими журналом Annals of Oncology, активне вживання капусти на 18% знижує ризик розвитку раку товстої кишки. Також було встановлено, що це посилює захисту організму від виникнення пухлин підшлункової, передміхурової залози, легенів.
Бобові. При відсутності протипоказань обов’язково додавайте квасолю в свій раціон – її клітковина живить здорові бактерії кишечника і підтримує здоров’я клітин травного тракту, зводячи до мінімуму ризик розвитку його онкозахворювання. Також бобові містять фолати. Дослідження показали: дані речовини зменшують ризик розвитку колоректального раку, раку грудей, простати.