На Facebook-сторінці українського ресторатора Євгена Клопотенка 27 травня опублікували пост, у якому перераховано продукти, які не можна заморожувати.
Зокрема, до таких продуктів віднесли листову зелень, сиру картоплю, яйця, молоко й вершки, а також огірки й свіжу зелень. Ішлося про кінзу, петрушку та кріп.
Публікація спричинила неоднозначну реакцію підписників.
"Кріп і петрушка прекрасно заморожуються", – зазначили в коментарях.
"Тобто із зелені нічого їстівного не вийде? Прекрасно вийде. Мию, просушую, ріжу, розкладаю на тацю, морожу, складаю в пакети і всю зиму використовую", – поділилися досвідом підписники.
"Що за маячня, кріп, петрушка, кінза, базилік, селера чудово зберігаються в морозилці, не втрачають ані кольору, ані запаху, треба вміти морозити", – продовжили дискусію підписники в мережі.
Клопотенко поки не відреагував на скандал.
Клопотенко є популяризатором української культури, української мови й національних страв. Ресторатор періодично опиняється в епіцентрі критики після публікації тих чи інших рецептів. Іноді його критикують колеги.