Любителі вирощування різних городніх культур ще мають час, щоб посадити редиску в серпні та зібрати врожай восени, але головне знати, як правильно це робити.
Досвідчені дачники знають, що цілком реально отримати два врожаї редиски за один сезон, але для цього потрібно докласти максимум зусиль і витратити чимало свого часу на догляд за своєю рослиною, хоча варто зазначити, що ця культура абсолютно невибаглива у догляді.
Ідеальним варіантом є посадка редиски в серці, вона швидко дозріває, тому врожай можна буде отримати вже в перший день осені. Для цього вам необхідно, щоб температура повітря була від +12 до +15 градусів, саме за таких умов рослина гарно проросте. На початку серпня зазвичай ще триває спека і температура становить до 25 градусів тепла і вище, тож редиска формує дрібні, тверді й сухі коренеплоди.
У такому випадку рекомендується посіяти культуру в контейнери або ящики і розмістити їх у приміщеннях з прохолодним мікрокліматом. Якщо ви проживаєте в будинку та маєте кімнату, де стабільно може бути температура +15 градусів, тоді можна редиску залишити там.
У серпні більшість городніх культур вже зібрано, тож звільняються грядки, на яких можна посадити наш овоч. Однак є одне “але”, якщо на ділянці раніше вирощувались крес-салат, редиска, тоді навряд врожай буде високим, якщо посадити там знову редиску.
Краще обирати те місце, де раніше росла картопля. Що стосується підготовки ґрунту, редиска потребує легкої та пухкої землі. Після того, як ви скопаєте ґрунт, слід внести добрива, зокрема компост та мінеральні добавки – 25 г аміачної селітри на квадратний метр або ж суперфосфат + сульфат калію – по 35 г на квадратний метр.
Міжряддя необхідно робити ширшими, ніж навесні, адже рослина потребує гарного освітлення. Якщо бадилля почне затіняти редиску, тоді швидше за все врожайність знизиться в кілька разів.