Те, що в Україні часто вважають городніми відходами, у багатьох країнах Європи подають у ресторанах як справжній делікатес.
Квітки кабачків і гарбузів, ніжне листя буряка та соковитий портулак - ці продукти цінують за унікальний смак, користь і кулінарну універсальність.
Шеф-кухар ресторану "Сто років тому вперед" Ілля Кунтий назвав справжні делікатеси, які дарма викидають українці.
Портулак
Найпершим продуктом, який не вживають українці, але він є доволі популярним у Європі - це портулак, який зазвичай росте біля дороги і його вважають бур'яном. Проте маринований портулак буде чудовим доповненням до салату або корисного сніданку.
Бадилля буряка
Бадилля буряка може стати доповненням салату, борщу чи іншого супу. Листя буряка використовують також у пирогах і як начинку для рулетів.
Цвіт огірків, кабачків, цукіні
Теж є делікатесом. Їх можна фарширувати та запікати. Квітки кабачків і гарбузів також смажать чи додають у салати.