Багато хто звикли, що кориця насамперед є приємною добавкою до кави або якогось десерту. Але мало хто знає, що це лікарська рослина, яка може знижувати рівень цукру в крові.
Кориця містить рекордну кількість антиоксидантів. У чайній ложці прянощів є стільки ж антиоксидантів, скільки у склянці чорниці.
Але надмірне вживання кориці є небезпечним. Будь-яка лікарська рослина може спричинити передозування.
е негативно позначається на серцево-судинній системі та шлунково-кишковому тракті. Тому все має бути в розумних межах.
Надмірне вживання кориці може спровокувати запаморочення, головний біль та розлад травлення. Водночас запах спеції знижує потяг до солодкого.
Кориця, крім усього іншого, має антисептичну дію.
