Якщо у вас залишився вчорашній білий хліб, але викидати його жаль, у такому випадку можна приготувати досить вишукану італійську страву. І це не буде щось банальне.
Рецепт хлібних тефтелей чи котлет родом з Абруццо (Італія) опублікував на своїй сторінці в Instagram фудблогер Едуард Насиров.
За його словами, страва придумана не від легкого селянського життя, як часто буває, з часом стала дуже популярною.
Готується вона і справді дуже просто, використовуються доступні інгредієнти, при цьому смак має неперевершений – італійський.
Інгредієнти:
-
400 г вчорашнього білого хліба
-
2 зубчики часнику
-
1 ст/л каперсів
-
1 стебло селери
-
1 ч/л італійських трав
-
4 яйця
-
100 г тертого сиру типу пеккоріно або пармезан
-
сіль, перець на смак
-
масло для смаження
-
томатний соус для подачі
Спосіб приготування:
1. Хліб нарізати на скибочки та залити холодною водою (іноді використовують молоко) на 5 хвилин. Добре віджати. Каперси, селеру та часник дрібно нарізати.
2. У мисці змішати всі інгредієнти і замісити фарш, вологими руками сформувати тюфтелі або котлетки.
3. Обсмажувати котлетки на розігрітій олії по 2-3 хвилини з кожної сторони до золотистості або запекти тюфтелі в духовці/смажити у фритюрі.
4. Розігріти томатний соус. Подавати котлетки гарячими з томатним соусом.