Сполуки, що містяться в чаї, розслаблюють кровоносні судини і допомагають знизити артеріальний тиск незалежно від кольору і температури напою.
Чай по венах
Дослідники з Каліфорнійського університету виявили в чорному і зеленому чаї флавоноїдні з'єднання, які позитивно впливають на гладкі м'язи, що вистилають кровоносні судини. Це покращує кровотік і знижує артеріальний тиск.
Пий і не хворій
За словами експерта, хоча є докази, що підтверджують користь для здоров'я багатьох видів чаю, але саме зелений містить найбільше антиоксидантів. Дослідження показують, що він не тільки знижує гіпертонію, але і володіє протираковими властивостями.
- Кілька досліджень пов'язали регулярне споживання, як зеленого, так і чорного чаю з користю для здоров'я і нормалізацією тиску. При цьому дія чаю однакова, незалежно від того, чи є напій холодним або гарячим. Просто випивши його, ми можемо активувати корисні гіпертонічні властивості напою, - пояснив Джеффрі Еббот.
Чай, фрукти і овочі
Як зелений, так і чорний чай в холодному або гарячому вигляді допомагають від високого тиску. Але, як з'ясувалося, подібним ефектом володіють і так звані флавоноли, які містяться в таких продуктах, як цибуля, зелена цибуля, капуста і броколі.
Так, в одному з досліджень, у людей, які пили чай і вживали продукти, багаті флаванолами, був нижчий кров'яний тиск.