Дієтолог Ольга Корабльова назвала продукт, вживання якого необхідне для здоров’я серця.
Так, за рекомендацією лікаря, важливо включити в раціон перлову кашу. Це пов’язано з тим, що крупа містить важливий елемент для забезпечення коректного функціонування серцево-судинної системи фосфор. Також він благотворно впливає на стан зубів і скелетної тканини.
«Крім того, в перловці є калій, кальцій, залізо, цінна амінокислота лізин, яка стимулює вироблення колагену. Це той самий білок, від якого безпосередньо залежить зовнішній вигляд і здоров’я нашої шкіри, тому перловку називають «кашею краси», — сказала вона.
При цьому, фахівець попередила, що важливо не зловживати кашею, так як вона сприяє газоутворення. Крім того, дієтолог рекомендує варити крупу не менш 50 хвилин, ще краще, якщо вона буде замочена на ніч.