Холод – це нежить, ангіна та купа неприємних симптомів, які виникають при застуді, грипі та інших вірусних захворюваннях. Коли у вас заболить горло, запасіться продуктами, які, як підтверджують дослідження, навіть можуть замінити ліки.
Мед. Дослідження показують, що мед ефективно допомагає заспокоїти біль у горлі. Усього кілька чайних ложок меду в теплий чай, і відмінний заспокійливий засіб для хворого горла готовий.
Овочевий бульйон. Такі овочі, як цибуля, часник, селера і морква, а також петрушка і чебрець у складі бульйону, мають протизапальний ефект. Вчені підтвердили антимікробні властивості цибулі на бактерії, що є причиною ангіни. Пийте бульйон, коли він теплий.
Омлет. При ангіні треба їсти м’які продукти, що не дратують горло. Яєчня – чудовий вибір. Це м’яка і багата на поживні речовини їжа.
Курячий суп. Зазвичай його варять із овочів та курячих кісток протягом кількох годин, що дозволяє корисним мінералам потрапити в рідину. Дослідники з університету Небраски дійшли висновку, що курячий суп допомагає полегшити застуду.
Куркума. Має протизапальні та антиоксидантні властивості, може полегшити біль і набряк горла при ангіні. Також куркумін допомагає боротися з вірусом грипу і зі штамами бактерій і вірусів, що найчастіше зустрічаються при ангіні.
Ромашковий чай. Містить багато натуральних рослинних сполук, має протиспазматичні властивості. Чашка теплого ромашкового чаю допомагає заспокоїти горло.
Імбир. Це потужний антиоксидант із протимікробними властивостями. Гінгерол, активний компонент імбиру, знімає гостре запалення, і може полегшити біль при ангіні.
Кориця. Має антимікробні та антибактеріальні властивості, які допомагають впоратися з болем у горлі. Посипте корицею вівсянку або заваріть із нею чай.