Кріп або петрушка можуть нашкодити пацієнтам після перенесеного COVID-19.
В інтерв'ю лікаря дієтолога Тетяни Залєтової прозвучало застереження про те, що вживання зелені може впливати на схильність людей, що перехворіли на ковід, до тромбозу.
Процес утворення тромбів є одним з небезпечних ускладнень ковід-інфекції, і пацієнтам, що нерідко перенесли його, призначаються препарати антикоагулянти, що розріджують кров. Тетяна Залєтова повідомила, що корисна у багатьох сенсах зелень належить до продуктів, що заважають дії цих ліків.
Лікар пояснила: "Зелень містить багато вітаміну K, що може частково пригнічувати роботу деяких антикоагулянтів на основі активної речовини варфарину".
Медик додала, що люди, які не приймають спеціальних препаратів, але схильні до ризику тромбоутворення, також не повинні їсти багато зелені.